Et brukervennlig strukturkart

Tester av prototypen viser at det ikke fremgår tydelig nok hvilke deler av strukturen som vi har utelatt i vår prototype. Vi besluttet å lage en testbar sti med færre valgmuligheter men med valg i tre ledd (fire fargevalg!), fremfor å lage hele scenariot i kun to ledd (som tross alt hadde resultert i et behov for enda flere filmer enn de 28 vi har nå). Vi valgte også å gi brukerne muligheten til å få teste den hvite respektive den sorte stien, fremfor å inkludere begge stikkordenes alternative filmer. Et nytt strukturkart som kun inneholder valgene i de tre steg som er mulige i prototypen illustrerer også starten på de stiene som vi utelatt.

strukturforenklet.jpg

Ved hver skjerm har brukeren to valg når det gjelder hvilket stikkord han vil aktivere, og to valg når det gjelder hvilken fargedet er på den skjermen som han kobler seg til. Uansett farge på skjermen kommer han til densamme filmen, men historien som blir fortalt, samt stikkordene som leder ann veien videre i filmhistorien er forskjellige. Når arkivet blir fullt utviklet, kan også filmklippene fra en og samme film være forskjellige for de to ulike fargene på stiene. Den hvite fimeksperten velger jo å fokusere på andre ting enn den sorte gjør. Dette hade borget for en enda større forskjell i opplevelsen av hvilken historie du har lyst å følge, og er en ting som er verd å prøve ut i neste prototypingomgang.

Som kartet viser så har vår prototypen kun én inngang til filmhistorien, denne skal være helt åpen i det tenkte ferdige designet. Alternativt kan åpningen være begrenset om man vil skreddersy filmstier for ulike brukere, f.eks. barn. Nå er det ikke alle klipp som er like barnvennlige, men det kunne undvikes gjennom at brukeren velger en ‘type’ sti når han velger inngangen til filmhistorien.


No Responses to “Et brukervennlig strukturkart”  

  1. No Comments

Leave a Reply

Thomas var her, hehe.