Videoredigering=hodebry

Vi har sittet nå og redigert video for å lage de videoklippene til prototypen. Det burde være såre enkelt. Først rippe en dvd til mpeg4 format, så klippe ut en fin snutt, redigere inn lyd og en kobleanimasjon fra flash og til slutt eksportere det hele som en flash video slik at vi kan bruke det i XML strukturen vår. Det er ikke vanskelig, og på 30 miutter er første klippet ferdig. Etter en lang dag er vi ferdige med alle 30 snuttene. Når vi tester det på prototypen, henger filmen seg når den kommer til animasjonen på slutten. dessuten er videoen hakkete og av dårlig kvalitet på noen av filmene selvom jeg har valgt høy oppløsning og lav kompresjon. Vanskelig å vite hvorfor, men vi prover igjen ved å velge sorenson-codecen når vi eksporterer til flash. Dette gir bedre kvalitet på videoen, men det løser ikke problemet med at animasjonen henger seg. Vi prøver å rippe til et annet format og redigere video og lyd en gang til, uten hell. Vi forsøker å eksportere flashanimasjonen til alle mulige formater for vi redigerer den inn i klippet og eksporterer dette igjen. uten hell. animasjonen henger fremdeles nå vi skal prove den i prototypen. mystisk. Vi prøver nå å konvertere filmen til en bildeserie som vi igjen setter inn i flash og konvertere bildeserien til flv. Når vi prøver dette i prototypen henger ikke animajonen seg, men vi får selvsagt ikke med lyd når vi gjøre det på denne måten. I desperasjon prover vi å gjøre det hele på samme måten som aller første gang, bare at vi lar animasjonen spille i begynnelsen av klippet istedet for på slitten. Når vi eksporterer dette til flv og prøver det på prototypen fungerer det helt utmerket. Men dette er jo et ubrukelig klipp, for vi må ha animasjonen på slutten. Når man møter på slike underlige problemer kan man få en slags hangup, man prøver og prøver, alle mulige kombinasjoner for å se om det kanskje går neste gang. Om man først ripper til avi, klipper det og eksporterer til mov, så konverterer for morroskyld til noen andre formater før man avslutter med flv, hva skjer da? Hva om jeg konverter litt på en maskin, tar fila med til en annen maskin og konverterer til flv der? Det siste fungerte faktisk etter noen kombinasjonsforsøk. Om vi rippet på min maskin, redigerte på saras og konverterte til flv på min igjen, da virket filen perfekt! Gullrekka. Logikken uteble, men vi fant ut en måte å gjøre det på. Hurra!


No Responses to “Videoredigering=hodebry”  

  1. No Comments

Leave a Reply

Thomas var her, hehe.